consultanta economica si fiscala Marţi, 2018-Octombrie-23, 3:06 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 27

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » 2016 » Decembrie » 28 » Administrarea contribuabililor mari si mijlocii in 2017-liste
9:16 PM
Administrarea contribuabililor mari si mijlocii in 2017-liste

Criterii de selecţie conform Ordin 3610/2016

(1) Selecţia contribuabililor mijlocii se realizează între contribuabilii eligibili, în funcţie de următoarele criterii:

a) criterii specifice;

b) criteriul de bază;

c) criteriul de continuitate.

(2) Sunt contribuabili mijlocii contribuabilii care nu intră în categoria marilor contribuabili, stabiliţi în ordine descrescătoare în funcţie de criteriul de bază , selectaţi în limita unui număr maxim de 18.478 de contribuabili.

(3) Criteriile de selecţie prevăzute la alin. (1) se pot modifica anual prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Criterii specifice

(1) Din categoria contribuabililor mijlocii fac parte contribuabilii care îndeplinesc următoarele criterii specifice de selecţie:

a) criteriul de reprezentare fiscală;

b) criteriul grupului fiscal unic.

(2) Criteriul de reprezentare fiscală - din categoria contribuabililor mijlocii fac parte contribuabilii nerezidenţi pentru care contribuabilii mijlocii au calitatea de reprezentanţi sau reprezentanţi fiscali, potrivit legii.

(3) Criteriul grupului fiscal unic - se încadrează în categoria contribuabililor mijlocii reprezentantul fiscal şi membrii aparţinând grupului fiscal unic definit potrivit prevederilor art. 269 alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu condiţia ca unul dintre aceştia să îndeplinească criteriile de selecţie.

Criteriul de bază

(1) Criteriul de bază, reprezentând criteriul valoric agregat, este rezultatul agregării a 3 indicatori selectaţi din punct de vedere economic şi bugetar în următoarele proporţii:

a) cifra de afaceri - 50%;

b) volumul obligaţiilor fiscale declarate - 30%;

c) volumul cheltuielilor cu personalul - 20%.

(2) Indicatorii prevăzuţi la alin. (1) lit. a) şi c) sunt cei raportaţi în situaţiile financiare încheiate la data de 31 decembrie a anului anterior celui în care se efectuează selecţia/actualizarea. Pentru contribuabilii care nu au depus, până la data actualizării listelor, situaţiile financiare încheiate la data de 31 decembrie a anului anterior celui în care se efectuează actualizarea, indicatorii prevăzuţi la alin. (1) lit. a) şi c) se calculează pe baza datelor înscrise în următoarele documente:

a) deconturile de taxă pe valoarea adăugată (formular D300) depuse de contribuabil în anul fiscal anterior celui în care se face selecţia/actualizarea, pentru stabilirea cifrei de afaceri;

b) declaraţiile privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (formular D112), depuse de contribuabil în anul fiscal anterior celui în care se face selecţia/actualizarea, pentru stabilirea volumului cheltuielilor cu personalul.

(3) Indicatorul prevăzut la alin. (1) lit. b) este stabilit conform declaraţiilor depuse de către contribuabili în cursul anului precedent celui în care se efectuează selecţia/actualizarea contribuabililor.

Criteriul de continuitate

(1) Contribuabilii mijlocii selectaţi/actualizaţi potrivit prezentului ordin care nu mai îndeplinesc criteriile ,nu mai sunt administraţi de către administraţiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii şi Administraţia fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, după 3 ani consecutivi în care nu îndeplinesc acest criteriu, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor expirării acestei perioade.

(2) Contribuabilii mijlocii selectaţi/actualizaţi potrivit prezentului ordin care nu mai îndeplinesc regulile specifice nu mai sunt administraţi de către administraţiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii şi Administraţia fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, după 3 ani consecutivi în care nu îndeplinesc aceste reguli, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor expirării acestei perioade.

Reguli specifice

(1) Prin excepţie de la criteriile de selecţie, contribuabilii mijlocii aflaţi în administrarea administraţiilor pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii şi Administraţiei fiscale pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti până la 31 decembrie 2016, care au intrat în procedura insolvenţei în conformitate cu prevederile legislaţiei privind insolvenţa, în anul fiscal în care se face selecţia, vor rămâne în categoria contribuabililor mijlocii.

(2) Contribuabilii care nu sunt în administrarea administraţiilor pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii şi Administraţiei fiscale pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti şi care îndeplinesc criteriile de selecţie, dar sunt în procedura falimentului în conformitate cu prevederile legislaţiei privind insolvenţa, nu intră în categoria contribuabililor mijlocii.

(3) Contribuabilii care îndeplinesc criteriile de selecţie şi pentru care, de la data selecţiei/actualizării listelor şi până la data de 1 ianuarie a anului următor, sentinţa prin care a fost deschisă procedura falimentului a rămas definitivă vor rămâne în administrarea aceluiaşi organ fiscal central la care se aflau la data selecţiei/actualizării.

(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică în mod corespunzător şi în cazul contribuabililor aflaţi în inactivitate temporară înscrisă în registrul comerţului, potrivit legii, precum şi al contribuabililor declaraţi inactivi potrivit dispoziţiilor art. 92 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

(5) Contribuabilii rezultaţi în urma divizării/reorganizării unui contribuabil mijlociu vor fi administraţi în continuare în condiţiile prezentului ordin.

(6) Contribuabilul nou-rezultat din fuziunea/reorganizarea unui contribuabil mijlociu cu un alt contribuabil va fi preluat spre administrare de administraţiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii şi de Administraţia fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, pe bază de protocol de predare- primire, în termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării acestei operaţiuni la registrul comerţului ori de la data reorganizării, după caz.

(7) Dacă un contribuabil absoarbe prin fuziune/reorganizare un contribuabil mijlociu, acesta va fi preluat spre administrare de către administraţiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii sau de Administraţia fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, după caz, pe bază de protocol de predare- primire, în termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării acestei operaţiuni la registrul comerţului ori de la data reorganizării, după caz.

(8) În situaţia în care, de la data selecţiei/actualizării listelor şi până la data de 1 ianuarie a anului următor, au fost identificaţi contribuabili care se încadrează în criteriul grupului fiscal unic, aceştia se preiau în administrare de administraţiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii sau de Administraţia fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, după caz, pe bază de protocol de predare-primire, în primele 10 zile lucrătoare ale anului următor celui în care s-a făcut selecţia/actualizarea.

(9) Contribuabilii care se încadrează în criteriul grupului fiscal unic după data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a făcut selecţia/actualizarea vor fi preluaţi spre administrare de administraţiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii sau de Administraţia fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, după caz, pe bază de protocol de predare-primire, în termen de 10 zile lucrătoare de la data la care organul fiscal central constată îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

(10) În situaţia în care din grupul fiscal unic fac parte 2 sau mai mulţi contribuabili mijlocii ale căror sedii sociale sunt în raza teritorială a unor direcţii generale regionale ale finanţelor publice diferite, competenţa de administrare revine administraţiei pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul regiunii sau Administraţiei fiscale pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, după caz, în a cărei rază teritorială se află domiciliul fiscal al reprezentatului grupului fiscal unic, indiferent dacă acesta îndeplineşte sau nu criteriile de selecţie ori regulile specifice.

Liste contribuabili mari si mijlocii aici

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/informatii_publice/informatii_agenti_economici/lista_contrib_mari_mijlocii/!ut/p/a0/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfGjzOI9DD3MPIwsjLwsHF2dDBydLfxCLZw9jJyNTfWDi_L1C7IdFQEKB87f/

Vizualizări: 1172 | Adăugat de: registra2020 | Tag-uri: mijlocii 2017 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
BannerFans.com
Autentificare

Căutare

Calendar
«  Decembrie 2016  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual

  • BannerFans.com
    Copyright MyCorp © 2018Creaţi un website gratuit prin uCoz

    BannerFans.com