consultanta economica si fiscala Sâmbătă, 2018-Martie-24, 1:44 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 27

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » 2015 » Iunie » 20 » plafonul de deducere pentru asigurarile de sanatate si pensii private a crescut la 400 euro
10:58 AM
plafonul de deducere pentru asigurarile de sanatate si pensii private a crescut la 400 euro

Deductibilitatea pentru asigurările de sănătate a fost majorată de la un plafon de 250 de euro/angajat pe an, aplicată la angajatorii care oferă aceste beneficii salariaţilor, la 400 de euro pe an de către deputații din Comisia pentru buget-finanţe, care au aporbat această prevedere în Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. 
 
"De cel puţin trei săptămâni discutăm, în Comisia de buget finanţe, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Am finalizat aproape toate amendamentele şi am crescut suma de la cei 1.300 de euro deductibilitate pentru asigurări de sănătate şi pensii facultative şi am aprobat 1.600 euro, ca deductibilitate”, a declarat astăzi deputatul Aurelia Cristea, membru în comisie, la Conferinţa Asigurătorilor din România.


„Astfel, vor fi deductibili 400 de euro pe an pentru asigurările de sănătate, atât la angajat, cât şi la angajator, şi 400 de euro pentru pensiile private, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator", a spus aceasta.
 
În această etapă nu au fost incluse asigurările de viaţă, deoarece nu sunt definite clar categoriile care pot beneficia de ductibilitate, a mai spus Cristea.

Nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative (Pilonul III) nu a fost modificat. În prezent, deductibilitatea pentru pensiile private facultative este de 400 de euro/an şi se aplică atât pentru angajat, cât şi pentru angajator. Pentru asigurările voluntare de sănătate, acest plafon este în prezent de 250 de euro/an pentru angajatorii care oferă aceste beneficii salariaţil

 

Cum functioneaza deducerea fiscala?

Contributia lunara poate fi platita atat de catre angajator cat si de catre participant, care isi poate vira singur banii direct in contul bancar al fondului de pensii.

Metoda cea mai utilizata este plata contributiei de catre angajator, deoarece multe pensii sunt oferite salariatilor ca pachete financiare suplimentare. Aceasta este o practica prin care companiile isi pot fideliza angajatii, fiind incurajata prin stimulente fiscale.

Din 2009, contributiile platite de angajator la fondurile de pensii facultative sunt deductibile in limita echivalentului a 400 euro pe an pentru fiecare salariat. In acest fel, se diminueaza impozitul pe profit datorat statului.

Sumele platite de angajator la fondurile facultative sunt asimilate veniturilor din salarii, astfel ca trebuie platite suplimentar si contributii de asigurari sociale. De la 1 ianuarie 2012, deducerea de 400 euro pe an se aplica si la calculul contributiilor de asigurari sociale datorate de angajator.

Totodata, exista o deducere suplimentara de 400 euro pe an pentru salariat, in cazul in care el isi plateste contributia din propriile venituri. Aceasta deducere se aplica insa numai la calculul impozitului pe venit, nu si la calculul contributiilor de asigurari sociale datorate de salariat.

Vizualizări: 527 | Adăugat de: sabau | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
BannerFans.com
Autentificare

Căutare

Calendar
«  Iunie 2015  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual

  • BannerFans.com
    Copyright MyCorp © 2018Creaţi un website gratuit prin uCoz

    BannerFans.com